Bona salut del jovent de la Garriga

Divendres, 26 de gener de 2018 a les 08:00

El jovent de la Garriga gaudeix de bona salut. Aquesta és la principal conclusió dels resultats d’una enquesta realitzada a alumnat de 4rt d’ESO dels instituts Vil·la Romana i Manuel Blancafort i de l’escola Sant Lluís.

L’estudi ha detectat, per exemple, que entre el jovent de la Garriga hi ha menys víctimes d’assetjament físic, psicològic i sexual I que tenen millors hàbits d’alimentació que la resta de la demarcació de Barcelona.

Per contra, s’ha constatat que el consum de tabac, alcohol i haixix, tot i ser semblant a la mitjana, dóna uns resultats preocupants que caldrà abordar des de diferents àmbits.

L’estudi, treballat des de les regidories de Salut i Joventut, el Pla de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C-17 i la Diputació de Barcelona, ha tractat temes com els hàbits d’alimentació, la sexualitat, l’estat d’ànim, les addiccions, l’assetjament i les relacions socials, entre d’altres. 

Els resultats de l’enquesta permetran avaluar com funcionen els programes de prevenció i informació actuals i conèixer quin són els hàbits reals per poder dissenyar noves estratègies de prevenció i foment de la salut.

Les conclusions de l’enquesta es van presentar a la sala de plens el 23 de gener passat. La presentació es pot consultar a l’apartat de Salut, al de Joventut i al d’Ensenyament del web municipal.

Darrera actualització: 26.01.2018 | 14:04