Augmenta el nombre d'ajuts al lloguer

Última revisió 28-06-2017 10:08
12/04/2017

L’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament va tramitar, al llarg del 2016, un total de 164 sol·licituds per al pagament del lloguer a l’habitatge que convoca la Generalitat. D’aquestes, 115 (el 70,12%) van tenir una resolució favorable i només 24 (el 14,63%) no van ser acceptades.

Aquestes xifres posen de manifest un clar augment en els ajuts concedits respecte a l’any anterior, en què només se n’havien concedit 34. Al llarg del 2016, a més, també s’ha tramitat la renovació de 25 altres tipus d’ajuts per al lloguer.

Gràcies a aquests ajuts, cada família o unitat de convivència beneficiària ha rebut de mitjana entre 100 i 170 euros mensuals, que suposen un valor de 19.291,50 euros al mes i 231.498,00 euros anuals.

Malgrat que els ajuts els convoca l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat, des de l’Ajuntament s’ha atès i ajudat de manera individualitzada totes les persones que havien de fer la tramitació. Així mateix, l’increment de gent atesa ha estat possible perquè des de l’àrea s’ha contactat amb aquells veïns i veïnes que en algun moment havien demanat informació sobre aquest tema i, alhora, es va planificar una campanya de comunicació que va incloure l’organització de quatre xerrades informatives.

Es preveu que a principis d’aquest mes la Generalitat torni a obrir la convocatòria dels ajuts per al pagament del lloguer. Com ja es va fer l’any passat, s’avisarà de manera individualitzada totes les persones interessades, es faran xerrades informatives i al web municipal es podrà consultar tota la informació necessària, així com els documents i formularis que s’han de presentar per fer la sol·licitud.

habitatge
habitatge