Homenatge a Blancafort, a l'inici de la temporada del Teatre

Última revisió 03-07-2017 11:03
19/01/2017

La nova temporada del Teatre de la Garriga-El Patronat comença el proper 28 de gener amb el recital Blancafort a càrrec del pianista Antoni Besses.

Besses acaba d’enregistrar un treball de 5 cd’s, amb una edició molt cuidada de l’obra per a piano de Manuel Blancafort (la Garriga, 1897 – Barcelona, 1987).

Antoni Besses és un dels grans intèrprets del nostre país. Va estudiar al Conservatori Municipal de Barcelona, on obtingué el premi extraordinari de piano i el premi Maria Barrientos. Posteriorment, va completar la seva formació al Reial Conservatori d’Anvers amb Frederic Gevers. També va treballar amb Olivier Messiaen, Pierre Sancan, Alícia de Larrocha, Alberto Ginastera i Frederic Mompou.

Ha efectuat diversos enregistraments, entre els quals destaca la integral de l’obra pianística de Mompou. Com a pianista, ha rebut nombrosos premis i guardons, també com a director d’orquestra, i ha actuat amb les orquestres més prestigioses a les sales més importants d’Europa i Amèrica. Alhora, realitza intenses tasques pedagògiques al Conservatori Superior de Música de Barcelona, d’on és catedràtic des del 1981.