Activitats per lluitar contra les violències masclistes

Última revisió 28-06-2017 11:28
22/11/2016

La commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista (25 de novembre) portarà al municipi un conjunt d’activitats adreçades tant a la prevenció d’aquesta xacra com a l’atenció i la recuperació de dones que la pateixen o que en són supervivents.

Per un cantó es treballarà amb centres educatius del poble, com l’escola Puiggraciós, on es faran tres tallers pensats per potenciar la coeducació com a eina bàsica per avançar cap a la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe a la societat. Una altra sessió formativa tindrà lloc a l’institut Vil·la Romana, on alumnes de cicle formatiu rebran el taller “Afectes que afecten”.

Una altra de les actuacions consistirà en un taller d’autodefensa emocional adreçat a l’atenció i recuperació de dones que han patit violència masclista. El taller anirà a càrrec del psicòleg i agent d’igualtat Rubén Sánchez, protagonista de l’entrevista del butlletí El Garric del mes de novembre.

Paral·lelament des del Casal de Joves s’ha convocat el concurs de dibuix i pintura “La Garriga contra la violència masclista”. Les bases es poden consultar al web municipal i els premis es lliuraran el 25 de novembre al mateix casal, on també s’exposaran les obres participants. 

Finalment al ple de novembre es llegirà un manifest institucional per reivindicar el compromís les institucions i la ciutadania que representen d’eradicar la violència masclista, tot denunciant-ne les causes que l’originen.