25 edicions del Voluntariat per la llengua a la Garriga

Última revisió 28-06-2017 11:33
09/11/2016

El programa Voluntariat per la llengua a la Garriga ha arribat enguany a la 25a edició i per celebrar-ho es va convidar a l'escriptor sabadellenc, David Vila.
 

Durant l'acte, que es va fer a l'EME el 3 de novembre passat, lVila va parlar sobre l'ús del català i el valor que té entre les més de 6000 llengües que existeixen arreu del món.

L'escriptor sabadellenc va presentar el seu manual de llengua I si parlem català? per fer reflexionar els assistents de la importància que tenen els voluntaris lingüístics com a potenciadors de la llengua catalana. 

L'autor va afirmar "que la societat catalana està plena de prejudicis i és per això que es creu més educada si es passa al castellà a l'hora de relacionar-se amb la gent del carrer, a més afirma que la majoria de la gent canvia de llengua en veure algú amb un color de pell diferent, d'una altra cultura aliena a la seva... i això empobreix el català".

En aquesta edició s'han presentat algunes parelles noves a més de les parelles lingüístiques consolidades d'altres edicions, que amb el pas del temps han passat a anomenar-se parelles acollidores. Se'ls ha proporcionat material per poder començar les seves converses setmanals a fi tenir temes per xerrar, idees per opinar i una sèrie de propostes perquè les trobades siguin més profitoses per als dos components de la parella.

L'Oficina de Català pretén que el Voluntariat no sigui una activitat més i prou, com un bolet i per això ha organitzat altres activitats culturals per als aprenents, voluntaris i alumnes de català com són sortida al teatre, presentació d'un llibre, excursió al Refugi entre altres propostes.

25a edició del voluntariat per la llengua
25a edició del voluntariat per la llengua