La Garriga, present al I Congrés de Pobresa Energètica

Última revisió 28-06-2017 11:33
04/11/2016

La Garriga va ser un dels municipis que va participar el 3 i 4 de novembre al I Congrés de Pobresa Energètica.

El congrés ha volgut ser un punt de trobada entre professionals dels diferents sectors que combaten aquest problema i, també afectat, amb el propòsit d'abordar els aspectes, jurídics, reivindicatius i ètics de la pobresa energètica. 

Els assistents han debatut sobre eines i models per fer l’habitatge més accessible a nivell energètic; mesures d’eficiència energètica i millora dels edificis; mecanismes per identificar situacions de pobresa energètica, i el finançament de la millora energètica en llars vulnerables, entre d’altres.

Durant la celebració del congrés s'ha realitzat una declaració institucional que denuncia que durant els últims 8 anys els indicadors socioeconòmics referents a les desigualtats i la qualitat de vida de la població han empitjorat a resultes de la crisi econòmica iniciada l’any 2008. En són un clar exemple la pobresa material severa, que ha passat d’un 2,3% el 2008 al 6,7% el 2015 (segons l’Idescat), o la taxa d’atur, que se situa en el 15,9% a Catalunya (segons l’EPA). 

A la Garriga, a part de les aportacions econòmiques a diferents famílies, ens hem adherit a una línia d'ajuts de la Diputació de Barcelona que ens permetrà de manera conjunta realitzar auditories energètiques i arranjaments als habitatges. 

congrés pobresa energètica
congrés pobresa energètica