Intercanvi alemany-català, al Casal de joves

Última revisió 28-06-2017 11:39
28/10/2016

La Direcció General de Joventut i la Direcció General de Política Lingüística han arribat a una acord de col·laboració per tal de promocionar el Voluntariat per la llengua entre el jovent. 

L'Oficina de Català juntament amb el Casal de Joves va posar en contacte unes noies de 16 anys amb l'objectiu de formar un voluntariat lingüístic alemany-català.

La Paula és una jove d'Alemanya que ha vingut a fer el seu 1r de batxillerat a Catalunya, estudia a Vic i viu a la Garriga. La seva família acollidora, fa uns dies, es posà en contacte amb l'OC per tal de buscar-li algú jove que l'ajudés a comunicar-se més en català i a través del Territori Jove, que fou qui ens buscà l'Anna i la Carla, dues noies que estudien a l'institut Vil·la Romana s'oferiren a fer un intercanvi de llengües. Elles ensenyaven a parlar una mica millor el català a la Paula i l'alemanya els feia una breu introducció a la llengua germànica.

Aquesta és una de les parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua que s'inaugurarà el proper 3 de novembre, a les 18 h a l'EME. Per a aquesta ocasió, l'escriptor i dinamitzador de la llengua vindrà a la Garriga a fer una xerrada sobre l'ús del català al carrer. L'entrada és gratuïta.