Més informació, a la nova temporada de Ràdio Silenci

Última revisió 28-06-2017 11:51
10/10/2016

Ràdio Silenci estrena temporada ampliant l’informatiu i incorporant sis nous programes a la graella d'aquesta temporada, que van presentar el 30 de setembre passat.

Una setantena de persones van omplir la sala de plens de l’Ajuntament de la Garriga en l’acte de presentació, que va ser apadrinada per Carles Pérez. El locultor de Ràdio Flaixbac va reivindicar la importància de les emissores locals per formar nous professionals del sector. Pérez, que va començar la seva carrera a Ràdio l’Ametlla del Vallès, va destacar la qualitat i varietat de la nova programació de l’emissora de la Garriga.

Ràdio Silenci estrena una temporada plena de novetats. L'Infogar, l’informatiu editat i presentat pel periodista Jordi Roig, avança 30 minuts la seva emissió: es podrà escoltar de dilluns a divendres a les dues i a les set de la tarda. A més, augmenta la seva durada fins als 30 minuts. Els informatius conformen l'eix central d'una graella que incorpora 20 programes de producció pròpia: els musicals 107.Plom, At Camarillo, Sona en català i Guitarra, baix i bateria; i els temàtics Passeig esportiu, el Cafè de la Garriga, Calaix de llibres i Silenci comença la sessió, entre altres. Pel que fa a les novetats, enguany s’estrenen 6 nous espais, entre els quals hi ha una tertúlia setmanal de l’esplai de gent gran de la Garriga i l’Emociona’t, un programa que parlarà de psicologia positiva i educació.

A més dels programes de producció pròpia, Ràdio Silenci també emetrà 14 programes realitzats per altres emissores, la majoria compartits a través de la Xarxa de Comunicació Local. Entre aquests hi la La tarda, que s’emet de dilluns a divendres, de 4 a 7, amb la participació d’una trentena d’emissores catalanes, entre les quals hi ha Ràdio Silenci. Completa la graella una cuidada radiofórmula, que inclou un espai per als grups i músics garriguencs i 14 píndoles temàtiques, com ara les recomanacions literàries de la biblioteca i la cartellera del Cinema Alhambra.

En total, la graella de l’emissora municipal de la Garriga la conformen 35 programes per a tots els gustos. El director de Ràdio Silenci, Eduard Mas, va destacar divendres que la ràdio, que enguany compta amb uns 60 col•laboradors, segueix creixent i vol atraure oients de totes les edats. “Per això incorporem un espai fet pels socis de l’esplai de la gent gran i, alhora, l’Unfollow, un programa per als joves. I per això a la graella tenim espais per escoltar les novetats musicals i els nous grups catalans i, alhora, programes de música clàssica, òpera, sardanes i havaneres”, subratlla Mas.

Una nova programació que es pot escoltar per diferents canals. Ara fa un any Ràdio Silenci va estrenar pàgina web (www.radiosilenci.cat) i aplicació per a mòbils, tant per a Android com per a iPhone. L’aplicació, que es pot descarregar de forma gratuïta i que s'adapta a les tauletes, permet escoltar l'emissora en directe des de qualsevol lloc i dóna accés a la ràdio a la carta. L’emissora també es pot escoltar a través de la TDT i del 107.4 de la FM.

Enllaços