Una mostra per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

Última revisió 06-06-2016 11:51
06/06/2016

L’Arxiu Municipal de la Garriga vol participar del Dia Internacional dels Arxius amb una petita mostra de documents, que es podrà veure al vestíbul de l'Ajuntament durant tota la setmana.

A la mostra s'hi poden consultar alguns dels documents que es conserven a l'arxiu i que formen part del patrimoni de tots els garriguencs i les garriguenques: 

- Un pergamí de 1528
- Ordenances municipals de finals del segle XIX- principis del XX
- Llibre del cadastre de 1716
- Plànol de la façana de la Torre de Pere Serra de 1908
- El guió de la primera emissió de Ràdio Silenci
- Rebuts del Cinema Alhambra

El Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA) va ser creat per la UNESCO el 9 de juny de 1848, data per la qual, des de l'any 2005, es va començar a celebrar cada any el Dia Internacional dels Arxius.

El CIA/ICA reuneix totes les institucions arxivístiques i professionals internacionals i va néixer amb l'objectiu de difondre els documents d'arxiu, protegir el patrimoni documental i fer-lo accessible a la ciutadania.

Enguany també hem de celebrar l’adhesió de l’Ajuntament de la Garriga a la Declaració Universal sobre els Arxius amb la finalitat de reconèixer el paper clau dels arxius, tant en la transparència administrativa i en la rendició de comptes democràtica, com en la preservació de la memòria social col·lectiva, i en la investigació històrica.