Estudi sobre la gastronomia garriguenca

Última revisió 28-06-2017 12:57
10/05/2016

En el marc d’un estudi sobre la gastronomia garriguenca, es demana la col·laboració d’aquella població que pugui tenir receptes antigues o documentació relativa a les cartes de menjar d’antigues fondes i hostals del poble (l’Hotel Doré, el Balneari Blancafort, l’Hostal del Roure, l’Hostal del Fum, la Fonda de can Santa Digna, el Termes Victòria, l’Hotel Catalunya...). 

En cas de disposar d’aquest material i voler contribuir al projecte es pot contactar amb patrimoni@ajlagarriga.cat o el telèfon 93 860 50 50 (ext. 1321).

A partir d’una recerca històrica i del material recopilat, l’Ajuntament elaborarà un receptari: una obra gastronòmica en format divulgatiu que identificarà tant la cuina tradicional com la cuina vinguda d’altres parts del món, incloent-hi tota la diversitat abastable.

Per fer possible aquest projecte es durà a terme una recerca i una anàlisi de les fonts històriques que tractin l’alimentació de la població o l’activitat culinària a la Garriga, posant en valor especialment l’horta històrica garriguenca i els hàbits alimentaris de la població. 

També es pretén registrar la diversitat de productes i cultures alimentàries existents, incloent els resultats dels diferents processos històrics de migració. Però el gruix de la recerca se centrarà en entrevistes a persones que, amb les seves històries de vida i les seves receptes, puguin mostrar la riquesa i diversitat d’aquest patrimoni vinculat a la cuina.

Hotel Doré la Garriga
Hotel Doré la Garriga