Renovació del conveni del Pla C17

Última revisió 28-06-2017 13:01
26/04/2016

Els ajuntaments de la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès i Tagamanent han renovat, per tres anys més, el conveni del Pla Supramunicipal de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17. Així ho han explicat representants polítics de quatre dels cinc municipis a la roda de premsa celebrada avui a la Garriga.

El Pla C17 es va posar en funcionament el 2005, fruit de l’interès dels cinc pobles per col·laborar a nivell intermunicipal i crear un Pla de Prevenció de Drogues amb una persona professional especialitzada que s’adeqüés a les necessitats i especificitats de cada municipi.

El C17 intervé en els àmbits de la prevenció del consum de drogues i la promoció de la salut amb tallers als instituts de Secundària i Centres de joves, Servei d’Informació i Assessorament sobre Drogues “SIAD” per a famílies, Assessorament i atenció individualitzada via TIC per joves. Durant aquests deu anys ha realitzat més d'un miler de tallers als instituts, 300 assessoraments personalitzats i 30 campanyes divulgatives, entre d'altres. 

D'entre els serveis que ofereixen cal destacar el Bus nocturn que permet el jovent desplaçar-se a les festes majors que han utilitzat més de 4000 usuaris.

El Pla també assessora als ajuntament en projectes per reduir riscos i danys en espais d’oci nocturn, en la redacció de protocols de Detecció i intervenció en casos de consum de drogues als Centres Educatius de Secundària i en el seguiment de casos amb serveis socials municipals.

 

Enllaços