Es presenta el llibre sobre el barri del Querol

Última revisió 14-04-2016 11:23
14/04/2016

Els veïns del barri de Querol, al nord de la Garriga, presentaran el proper dissabte 16 d’abril, a les 6 de la tarda, el llibre ‘Querol, un món petit’ amb el segell editorial de La Garriga Secreta. Es tracta d’un retrat d’ara i d’abans del que va ser el primer barri dels afores de la població. 

El llibre, de 180 pàgines a tot color, recull articles de tota mena que han escrit els propis veïns: situació geogràfica, records, famílies, vida quotidiana, dades històriques... També repassa amb censos antics cadascuna de les cases del barri i les masies del seu entorn més immediat.

Una de les aportacions importants que fa el llibre és la gran quantitat de fotografies que l'il·lustren -340 en total-, moltes de les quals força antigues i inèdites. La majoria han estat rescatades de les capses arraconades a les cases, però també n’hi ha d’altres que s’han tret d’arxius diversos i de particulars que les han deixades per aquesta edició.

El periodista Josep Maria Codina, que n’ ha fet el pròleg, destaca que la publicació revisita els escenaris de la memòria del barri de Querol a través d’un treball periodístic precís però impregnat de suau emotivitat.

El llibre Querol, un món petit ha estat coordinat per Josep Mas, periodista veí del barri, i compta amb l’aval i el segell de La Garriga Secreta, entitat que fins ara ha publicat els tres volums de La Garriga Secreta i els llibres Retrats de Garriguencs il·lustres, La Doma, retaule dels garriguencs i els dos darrers volums de la col•lecció La Garriga dia a dia.

 

presentació llibre querol
presentació llibre querol