Degustacions de botifarra durant la Fira

Última revisió 10-03-2016 11:02
10/03/2016

Les Cansaladeries de la Garriga oferiran degustacions de la botifarra tradicional i elaboracions artesanes però innovadores durant la Fira de la Botifarra, els dies 12 i 13 de març.

La cansaladeria La Perla ha creat una gran varietat d’elaboracions de temporada, fins a 25 tipus de la botifarra en cru, adaptades a nous gustos i tendències - algunes d’elles aptes per a celíacs i al·lèrgics a la lactosa -, sense oblidar les més tradicionals com la botifarra cuita o de catalana trufada. La Iolanda Preseguer, l’ànima de l’establiment, ens presenta varietats de temporada com la de carxofa, calçots, alls tendres amb pernil, rovellons ... o les de formatge, de gorgonzola i ametlles o de tomàquet natural amb formatge de rul·lo i herbes provençals.

A Can Julià, la Rosa Espinosa, ens proposa un retorn a la tradició i a l’origen de pagès, a través del sabor, per exemple, de la botifarra negra amb llardons de l’entreví, la botifarra d’ou amb llardons feta a la brasa, la botifarra cuita amb tòfona, la botifarra de la “caldera” elaborada amb menuts de porc sal i pebre .. . o la del parrac, amb carn magra, panxeta i llardons.

La Moreneta presenta a la fira creacions tan suggeridores com la botifarra de xocolata i Jacks Daniel's, la de formatge Idiazabal i codony, sobrassada i mel, figues i pernil ibèric.. entre d'altres¡, ens explica l’Àngels Torres i ens convida a visitar la seva botiga on s’hi pot trobar un ampli assortiment de productes selectes.

Finalment a l’espai firal hi podreu trobar també el saber fer de tres generacions recuperat per la Carmen i el Pere, de Can Torrents, amb elaboracions tradicionals de la botifarra blanca “amb un toc “picant”, les botifarres de rovellons, de calçots, pebrot escalivat i de bacon amb formatge; la botifarra negra, d’ou, la cuita “del perol” i els bulls amb “pistatxos”.

cansaladeries fira botifarra
cansaladeries fira botifarra