La Garriga instal·la nous desfibril·ladors

Última revisió 11-02-2016 12:56
11/02/2016

La Garriga disposa, des del passat mes de desembre, d’un total de quatre desfibril·ladors d’ús públic que es troben ubicats al Poliesportiu de Can Noguera, al pavelló de Can Violí, a la Policia Local i al Teatre de la Garriga – El Patronat (aquest ja hi era des de l’any 2013).

Els desfibril·ladors col·locats són externs i semiautomàtics (es coneixem amb les sigles de DEA) i serveixen per tractar les aturades cardiorespiratòries. Els aparells generen una descàrrega elèctrica que, si s’aplica abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria, pot restablir un ritme cardíac efectiu tant elèctricament com mecànicament.

Paral·lelament a la instal·lació, personal municipal ha rebut formació en l’ús dels aparells, tot i que per utilitzar-los no és necessari tenir cap formació específica o mèdica: els aparells són molt intuïtius i qualsevol persona els pot fer anar, ja que només cal seguir les seves instruccions de veu. A més de tenir un funcionament senzill, també són molt segurs i fiables, i només apliquen la descàrrega en cas que la persona ho necessiti.

L’Ajuntament de la Garriga ha incorporat aquests tres nous dispositius amb la voluntat de cardioprotegir el municipi més enllà del que la normativa obliga a dur a terme. Durant l’any 2016 hi ha la voluntat d’ampliar el nombre de DESA a altres edificis del municipi