Restaurants de la Garriga, tasten el català correcte

Última revisió 04-12-2015 11:39
04/12/2015

Tres restaurants del poble han participat a la campanya Tasta el català correcte de l'oficina de Català de la Garriga.

El Vinòmic (c. dels Banys, 100), l'Alambí (c. dels Banys, 60) i Can Xavi (pl. de l’Església, 5) ha rebut el servei de l'Oficina pel que fa a la traducció o revisió de les cartes i menús que ofereixen.

L'objectiu és que la informació que rebi el consumidor sigui correcte i el restaurant pugui donar una bona imatge respecte a la llengua. Els tres restaurants visitats tenien la informació en català, ens van atendre correctament i tot seguit ens respongueren el qüestionari que presenta la Generalitat del llenguatest per conèixer quina llengua fan ús a l'establiment. 

Se'ls va donar la informació necessària pel que fa a la campanya de restauració i ens vam comprometre a fer un seguiment per tal de revisar els menús i altres documents que creguéssim necess

El Codi de consum en matèria lingüística informa que els consumidors han de poder ser atesos oralment i per escrit en la llengua oficial que escullin. A més el personal ha de tenir la capacitat lingüística necessària per atendre els consumidors en la llengua triada. És per això, que davant d'aquests aspectes s'ha fet la campanya de restauració que pretén visitar alguns restaurants de cada població amb la intenció d'informar-los en qüestió de llengua.aris.