Homenatge al missioner Jordi Mas

Última revisió 30-11-2015 13:55
30/11/2015

La Garriga homenatjarà el missioner Jordi Mas 5 anys després de la seva mort el proper dissabte amb diferents activitats.

Els actes, organitzats per l’Ajuntament i l’associació La Garriga Secreta, seran tres. A les 12 del matí es farà una missa a l’església en el seu record. A la tarda, a les 16.30 hores, es descobrirà una placa a la casa on va néixer, a la Carretera de Vic, número 1. I a les 18 hores, a l’Auditori de l’Escola de Música es farà una recordança de Mas i Miquel Àngel Pérez, sacerdot i president de l’ONG que li donava suport, explicarà com està l’obra del garriguenc allà, ara una zona amenaçada pel grup terrorista Boko Haram.

També es presentaran les entrades dedicades a Jordi Mas que s’han obert a la viquipèdia en català, castellà, francès, anglès i italià. Com a cloenda es projectarà el reportatge Baba Georges, un retrat íntim de Jordi Mas gravat a Camerun l’any 2008 que va obtenir el Premi TV3 Catalunya.

El sacerdot garriguenc Jordi Mas Castells (1930-2010), des de 1961 i fins a la seva mort va viure i treballar a Camerun. Allà va fer centenars de pous, va construir hospitals, va fundar escoles i va organitzar tallers per relacionar les dones de les comunitats. L’any 2008, l’Ajuntament el va distingir com a Persona Il•lustre de la Garriga, una denominació que el ple d’aquest novembre ha canviat per Garriguenc Il·lustre.

Enllaços