Rebuig a la supressió de la taquilla de l'estació

Última revisió 19-11-2015 12:59
19/11/2015

Tots els grups municipals de la Garriga van aprovar, al Ple d'ahir, una moció institucional sobre la supressió de la taquilla de l’estació de Renfe al poble.

Amb aquest document, l’Ajuntament reclama al Ministerio de Fomento i al Govern la no eliminació del servei de venda a taquilla. Així mateix, insta al Ministerio a iniciar amb la major brevetat el projecte de desdoblament de la Línia 3 de Rodalies en el tram entre la Garriga i Montcada i també a estudiar el projecte de desdoblament per a la resta de la línia.

La retirada de la venda a taquilla a l’estació de la Garriga va produir-se al novembre, sense cap avís previ, i comporta, per exemple, que no es pugui reclamar de manera immediata la devolució de l’import d’aquells usuaris i usuàries que pateixen demores. Alhora, la venda automàtica no garanteix l’accessibilitat de tothom a la compra de bitllets, ja que no hi ha cap tipus d’assistència ni es poden adquirir determinats títols especials. 

L’eliminació de la venda directa a al Garriga no és la primera d’aquest tram: entre la Garriga i Puigcerdà només 6 de 20 estacions disposen de venda directa.

La mobilització per demanar un servei òptim i de qualitat a R3 s’ha articulat a través del col·lectiu Que no ens fotin el tren, que ja ha convocat diverses concentracions de protesta a l’estació i que ha rebut el suport del consistori.