La Garriga celebrarà el proper 22 de novembre la seva 1a Festa de la Mongeta del Ganxet, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i l’Associació Agrària de la Garriga. 

">

1a Festa de la Mongeta del Ganxet

Última revisió 10-11-2015 09:41
10/11/2015

La Garriga celebrarà el proper 22 de novembre la seva 1a Festa de la Mongeta del Ganxet, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i l’Associació Agrària de la Garriga. 

La jornada començarà amb una bicicletada a les 10 del matí des del barri de Querol, des d’on s’acompanyarà el tractor de les mongetes en el seu recorregut. A continuació, i ja a l’era de can Serratacó (a la cantonada entre els carrers de la Doma i Sant Francesc), es farà la tria, la batuda i la garbellada de les mongetes del ganxet.

Dinar popular
Al migdia, l’activitat seguirà a la plaça de Can Dachs, on tindrà lloc la xerrada “Mongetes, del camp a la taula passant per l’era. Un recorregut al llarg de l’any agrícola”, a càrrec de l’ambientòleg ametllatà Jordi Puig. A partir de quarts de dues es farà un dinar popular a la mateixa plaça, amb botifarra i mongetes del ganxet er a tothom (el menú també inclourà amanida, cremat i begudes, i tots els productes seran de la Garriga). Les places al dinar són limitades, i cal comprar els tiquets (5 euros) a la Pastisseria Can Mario i a la Cansaladeria Can Peris abans del 19 de novembre.

Tastet a restaurants
Durant la setmana del 16 al 22 de novembre, i amb motiu de la Festa de la Mongeta del Ganxet de la Garriga, diversos restaurants del poble oferiran plats especials amb d’aquest llegum autòcton. En concret, serviran plats de mongetes del ganxet els restaurants Alambí, la Garrafa, La Cabaña, El racó, Vinòmic, El Carro Vell, El cafè del Casino, EL Carril, D’Arbois, Bermutegi, Els Pinetons i el Bar La Plaça.

Enllaços