Meritxell Budó, a la commemoració dels 20 anys de la massacre de Srebrenica

Última revisió 10-07-2015 13:49
10/07/2015

L'alcaldessa de la Garriga i presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó, ha encapçalat aquest cap de setmana una delegació catalana a Bòsnia i Hercegovina per recordar la matança de Srebrenica, de l’11 de juliol del 1995, on van morir més de 8.000 homes, dones i infants bosnians a mans de les tropes sèrbies de Ratko Mladic.

La delegació, en la qual també hi anava la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Marta Macias, ha estat rebuda per l’associació Mares de Srebrenica i ha participat al Ple extraordinari a l'Ajuntament de la ciutat de Srebrenica, durant el qual s’ha fet entrega d’un manifest elaborat per les autoritats locals catalanes a l’alcalde de la ciutat.

Un dels punts destacats de la visita és la participació als actes memorials a Srebrenica i a la ciutat veïna de Potocari. A Srebrenica tindrà lloc la cerimònia de sepultura de 135 cossos que han estat identificats durant el darrer any. També s’unirà a la rebuda dels participants de la Mars Mira 2015, la Marxa de la pau que, com cada any, portarà caminants d’arreu del país per a la commemoració.

A Catalunya també hi haurà actes de commemoració de la matança com una lectura dels noms al CC Born de Barcelona o una lectura de textos a Girona.

Budó a Bòsnia
Budó a Bòsnia