Meritxell Budó torna a ser l'alcaldessa de la Garriga

Última revisió 26-06-2015 10:08
15/06/2015

La convergent Meritxell Budó va ser proclamada alcaldessa de la Garriga al Ple de constitució del consistori, que es va celebrar dissabte 13 de juny a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música. 

Amb 11 vots a favor, 5 abstencions i un vot per a ICV, Budó va prendre possessió del càrrec d’alcaldessa per a la legislatura 2015-2019. També van jurar el càrrec els regidors i les regidores de les 7 forces polítiques que conformaran l’Ajuntament de la Garriga: CiU (7), Acord-ERC (4), CUP (2), C’s (1), PSC (1), SI (1) i ICV (1).


En el seu parlament, Budó va afirmar la seva voluntat d’apostar pel diàleg, el consens i el treball, així com de ser costat de les persones i les famílies més afectades per la crisi. L’alcaldessa va demanar “esperit constructiu” i compromís a la resta de regidors i regidores, i va assegurar que el seu govern seguiria treballant per la llibertat de Catalunya des de l’Ajuntament.


Durant la ronda d’intervencions dels diversos grups, Neus Marrodan, d’Acord-ERC, va parlar a favor de la justícia social i va celebrar l’independentisme creixent al municipi. Des de la CUP, Clara Dachs va recordar que la seva formació treballarà per posar l’Ajuntament al servei del poble i per combatre “el capitalisme i el patriarcat salvaltges que imperen a la nostra societat”. El regidor Ángel Guillén, de C’s, va demanar a la resta de forces que respectessin la constitució espanyola i va assegurar que vetllarien per la unió de la ciutadania. Tant Àlex Valiente, del PSC, com Pep Oliveras, de SI, van avançar que farien una oposició constructiva i van demanar diàleg a l’equip de govern. Al seu torn, Israel Molinero, d’ICV, va lamentar que no s’hagués pogut arribar a un gran pacte d’esquerres per governar el municipi i va desitjar molts encerts a l’equip de govern.

Pacte de govern entre CiU i Acord
Durant el Ple, CiU i Acord van avançar que tornarien a repetir el seu pacte de govern, segons el qual Neus Marrodan ocuparà la primera tinença d’alcaldia de l’Ajuntament. Amb les regidories encara per concretar, és previst tenir més detalls sobre al composició del nou govern a l'acte que es farà avui a les 20.30 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament.