El nou consistori es constituirà el proper 13 de juny

Última revisió 09-06-2015 12:50
09/06/2015

El nou consistori es constituirà el proper 13 de juny a les 12 hores a l’Auditori de l’Escola de Música, en un ple, que com sempre estarà obert al públic.

Un cop passades les eleccions i els 20 dies que marca la llei aquest ple de constitució permetrà escollir el govern de la Garriga per a la legislatura 2015- 2019.

El procediment per constituir el nou consistori del dia 13 començarà amb la formació de la Mesa d’Edat, integrada pel regidor/ora més jove i el regidor/ora més gran. Just després els membres de la Mesa comprovaran les credencials dels regidors i regidores, que prendran possessió de l'acta, prometent o jurant la Constitució i l’estatut en la forma legal que desitgin. Tot seguit, es constituirà la nova Corporació municipal i cada grup presentarà el seu candidat/ata a alcalde/ssa

En la primera votació, la persona ha de ser escollida per majoria absoluta, que són 9 vots o més. Si no s'assoleix aquesta quantitat mínima, es triarà la persona que encapçali la llista més votada i es constituirà un govern en minoria. A la Garriga hi ha un total de 17 escons.

Un cop escollit/da l’alcalde/ssa del municipi pels propers quatre anys, romandrà formalment constituïda la nova corporació. 

Més endavant i en els 30 dies següents l’alcalde/ssa convocarà el ple extraordinari, anomenat del cartipàs, que determinarà entre d’altres la periodicitat de sessions del ple, la creació i composició de les comissions informatives, nomenament de representants municipals en el òrgan col·legiats que siguin competència del ple i coneixement de les resolucions d’alcaldia en matèria de nomenaments de tinents d’alcalde, membres de la junta de govern local i delegacions que l’alcaldia pugui conferir.