Jornades culturals en memòria de Joan Hernandes

Última revisió 27-05-2015 08:50
27/05/2015

Divendres 29 i dissabte 30 de maig, la Fundació Maurí organitza, conjuntament amb l'Ajuntament, unes jornades culturals d'homenatge a l'estudiós garriguenc Joan Hernandes.

Jornades culturals en memòria de Joan Hernandes i Oliveres
Organitzades per la Fundació Maurí
Divendres 29 i dissabte 30 de maig de 2015
ï?· S’homenatja al que fou patró de la Fundació i estudiós, mort el 2013.
ï?· Les jornades tracten tots els temes que l’estudiós garriguenc va tractar en vida
La Fundació Maurí de la Garriga, museu-arxiu, biblioteca i centre d’estudis ha organitzat per als propers divendres 29 i dissabte 30 de maig unes jornades divulgatives centrades en el patrimoni arqueològic i arquitectònic, la música, la història i l’arxivística que Joan Hernandes i Oliveres (1940-2013) va conrear en vida.
La trajectòria de Joan Hernandes i Oliveres (la Garriga, 1940-2013)
Estudiós garriguenc enamorat del seu poble va sentir durant la seva vida una vocació per a l’estudi i la divulgació de la història i del patrimoni garriguenc. Íntimament lligat a la Fundació Maurí, va organitzar multitud d’exposicions i conferències i va anar recopilant bona part de documents i material històric sota el nom d’arxiu de ‘Can Saraueta’, dipositat avui a la Fundació Maurí. Fou autor de diferents estudis i guies patrimonials del municipi. Després d’uns anys malalt que el van mantenir allunyat de la vida cultural de la Garriga, va morir l’any 2013. Aquest 2015, aprofitant que haguera complert 75 anys, la Fundació Maurí amb la col·laboració de la seva família li organitza un homenatge en el marc d’unes jornades culturals.
Les jornades culturals
L’acte d’homenatge començarà divendres a les 6 de la tarda amb la participació de varis patrons de la Fundació Maurí que glossaran i destacaran les virtuts de l’homenatjat en les tasques i empreses que dugueren a terme plegats a redós de la Fundació Maurí i al voltant de l’estudi i la divulgació del patrimoni garriguenc.
Com s’observa al programa d’actes, les jornades compten amb la participació de diferents persones vinculades al món cultura i de relleu intel·lectual com l’historiador i Mossèn Antoni Pladevall, l’advocat Josep Cruanyes, l’arqueòloga Margarida Genera, així com l’artista Joan Valls i Folch lligat a la nova cançó. La Fundació Maurí ha previst cloure aquestes jornades amb un concert de cançons tradicionals catalanes amb la Coral Ariadna, cor al qual Joan Hernandes hi estigué fortament vinculat i en fou primer president.
Tots els actes se celebraran a la Casa Museu Fundació Maurí (c/ Cardedeu, 17) excepte el concert de la coral Ariadna que s’oferirà a la capella de les Germanes Franciscanes de la Immaculada Concepció (c/ Cardedeu, 25).

Enllaços