">

Es presenta el nou llibre de Jordi Puig

Última revisió 26-05-2015 12:41
26/05/2015

El nou llibre de l'ambientòleg Jordi Puig, "L’hort del segon origen. L’horticultura del futur amb arrels del passat", es presentarà el proper 28 de maig a les 20 h a Can Raspall.

Aquest llibre, amb vocació de manual, pretén explicar com l’horticultura, la fructicultura i la cria d’animals que feien els nostres avis, amb els coneixements i les tècniques modernes, poden ser un tresor que ajudi a alimentar les generacions futures d’una manera sana i respectuosa amb l’entorn. 

El manual, fruit d'un treball de recerca durant deu anys amb més d'un centenar d'entrevistes a pagesos, explica com cultivar més de 500 varietats locals catalanes.

Editat per la col·lecció Museu de la Vida Rural i escrit per Jordi Puig i Roca, el llibre parteix de la pel·lícula Segon origen, basada en el Mecanoscrit del segon origen de Pedrolo.

Amb el llibre, l'autor posa en dubte el model de producció agrícola actual ja que està basat en els transgènics i les varietats híbrides, i no és sostenible a llarg termini. "Necessitem trencar l'espiral més energia, més productivitat". Quan arribi el canvi climàtic, explica, "haurem de tornar a plantar les varietats que es produïen abans de la industrialització del camp, fa 50 anys, millor adaptades al nostre territori i amb menys despesa energètica per cultivar-le"s.

Aquesta és una de les activitats que es celebra a la Garriga amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

 

Enllaços