Homenatge del Cor Sarabanda a Narcisa Freixas

Última revisió 18-03-2015 11:46
18/03/2015

El Cor Sarabanda presenta el proper 21 de març al Teatre de la Garriga -El Patronat el disc "Narcisa Freixas" amb cançons de la pedagoga i compositora Narcisa Freixas (1859-1926), que va viure a la Garriga del 1912 al 1924. 

Originalment les peces estan escrites per veu i piano i que Mariona Castelar n'ha fet adaptacions per ser interpretades a "cappela" per a cor de veus iguals.

Els textos són de Joan Maragall, Rafael Nogueras Oller, Francesc Sitjà i Pineda, Apel·les Mestres i Jacint Verdaguer i Narcisa Freixas. 

Tot i no ser garriguenca de naixement, Narcisa Freixas va ser un personatge important en la vida del municipi. Durant el temps que hi residí, animà la vida intel·lectual local i, després d'anar-hi a prendre uns banys termals, un estiu va decidir de construir-s'hi una casa, que va encarregar a l'arquitecte Joaquim Raspall el 1912.

Amb la seva assídua presència a la Garriga, molta gent important va visitar la població, sobretot poetes i músics: Joan Maragall, Josep Carner, Josep Maria López-Picó, Rubén Darío, Felip Pedrell, Amadeu Vives, un fill de Wagner, Enric Granados

 

Disc del Cor Sarabanda sobre Narcisa Freixas
Disc del Cor Sarabanda sobre Narcisa Freixas