Cicle d'Herbes i Plantes al Centre de Visitants

Última revisió 16-03-2015 09:24
16/03/2015

El Centre de Visitants de la Garriga inicia aquest mes de març, dissabte 21, un Cicle d’Herbes i Plantes, per donar a conèixer l’entorn etnobotànic més proper de la Garriga.

La programació del Cicle es basarà en xerrades informatives, tallers de fabricació de pomades, ungüents, sortides per reconèixer l’entorn, etc. I serà conduit per Isabel Ubach (“Herbeta”), amb una àmplia experiència en el sector de la difusió en etnobotànica i coneixement de l’entorn natural.

Aquest cicle pretén apropar a la gent les tradicions dels nostres avantpassats sobre l’ús de les plantes medicinals i els seus preparats, i ho farem mitjançant xerrades, sortides per l’entorn, i tallers pràctics. Tothom qui hi estigui interessat podrà inscriure’s a l’activitat i/o proposta que hi hagi mensualment, però hi haurà una promoció especial per aquells qui s’inscriguin en tres tallers o activitats com a mínim. Totes les activitats es realitzaran al Centre de Visitants de la Garriga, i algunes d’elles es combinaran amb sortides a l’entorn de la Garriga.

Algunes de les activitats que es realitzaran seran: reconeixement de plantes aromàtiques i medicinals, i els seus usos / olis i tintures / Xarops / taller de sabons etc..
Els preus oscil·laran entre els 10€/12€/15€/25€, depenent de l’activitat i els materials emprats pel taller. Cada activitat i taller té un preu diferent depenent dels productes utilitzats, i dels productes que cadascú es pugui endur a casa. Els preus inclouen el material principal per a la realització del taller, i la documentació teòrica impartida.

Aquesta és una de les activitats que proposa el Centre de Visitants de la Garriga per donar aconèixer l’entorn natural d’una manera diferent. El Cicle d’Herbes i Plantes estarà distribuït durant tot l’any 2015, i el seu programa està en procés de finalització, però ja està marcada la primera data pel proper 21 de març per a la seva presentació.