La urbanització de la plaça Antònia Sabater manté el sauló i l'arbrat existent

Última revisió 19-02-2015 14:57
19/02/2015

Arran de les informacions aparegudes a les xarxes socials sobre el projecte d'urbanització de la plaça Antònia Sabater, l'Ajuntament de la Garriga vol informar que aquesta actuació manté el sauló i l'arbrat existent.

La urbanització també contempla el soterrament del rec Monar en el tram de la plaça per garantir l'accés a aquesta zona i preservar l'estructura del regant. Durant els treballs d’enderroc del rec monar actual es farà el seguiment arqueològic que pertoca, tal com ha prescrit l’àrea de Patrimoni. En aquest sentit, l'empresa que s'encarrega dels treballs ja ha contractat un servei d’arqueologia que valorarà si el rec monar és del segle XVII-XVIII (i en aquest cas es documentarà i es canalitzarà per mantenir-lo) o és una modificació feta del segle XX (i en aquest últim cas no tindria interès patrimonial). De totes maneres, aclarir que aquest no és el primer cop que es fan intervencions urbanístiques al voltant del rec monar (ja es van fer per exemple a la pl. Dr Montal)

Des de l'Ajuntament es valora la importància patrimonial del rec Monar i per aquest motiu un cop acabades les obres es col·locarà una estació d’interpretació sobre el rec Monar amb un visor d’imatges i un plafó informatiu.

D'altra banda, afegir que els treballs no preveuen que cap mena d'instal·lació passi pel mig de la plaça.

Aquest projecte va ser aprovat de manera definitiva per la Junta de Govern Local del 6 d'octubre de 2014 amb els vots a favor dels tots els membres d'aquest òrgan de govern, que aquell dia estava format per l'alcadessa, Meritxell Budó (CiU); els tinents d'alcaldes, Neus Marrodan Torrents (ACORD) i Joan Esteban Sans (CiU) i el regidor de l'oposició Josep Oliveras Cuquet (SI)