Pressupostos municipals 2015

Última revisió 03-12-2014 13:44
03/12/2014

L'avantprojecte dels pressupostos municipals 2015 ja es pot consultar a través de l'enllaç que acompanya aquesta notícia.

L’equip de govern de la Garriga va presentar ahir, en una audiència pública a la Sala de Plens, l’avantprojecte dels pressupostos municipals de cara al 2015. Els pressupostos, de 15.507.543 euros, preveuen la modernització de l’enllumenat públic (250.000 euros), la creació de nous plans d’ocupació (150.000 euros) i un nou contracte de manteniment dels parcs i jardins de la Garriga (suposa un increment de 60.000 euros respecte al contracte anterior i un cost total de 300.000 euros, enlloc dels 240.000 del 2014).

L’avantprojecte també contempla un increment en els ajuts de menjador escolar, la restauració de la Doma i la centralització de les partides de subministrament, energia elèctrica i calefacció dels equipaments municipals, entre d’altres projectes.

Durant la presentació, l’alcaldessa Meritxell Budó va afirmar que “les finances municipals presenten una sòlida estabilitat” gràcies a una gestió basada en dues premisses clares: una previsió real dels ingressos i el fet de no “no estirar més el braç que la màniga”. L’alcaldessa va explicar que l’equilibri pressupostari s’ha aconseguit sense deixar de prestar cap servei bàsic, i que les polítiques socials segueixen sent una prioritat pel govern local.

Al seu torn, el tinent d’alcalde Vicens Guiu, que va ser qui va presentar els pressupostos, va fer incís en la disminució del finançament extern, que ha fet que el pressupost d’aquest any sigui lleugerament inferior al de l’any passat. Actualment la Generalitat deu 1.300.000 euros al Consistori que, alhora, rep menys subvencions d’altres administracions.

Tot i això, l’equip de govern va voler traslladar un missatge optimista, i va deixar clar que “les finances municipals estan estabilitzades”. També es va recordar que l’Ajuntament de la Garriga paga les empreses proveïdores abans dels 30 dies de termini que marca la llei.

Un cop feta la presentació, s'obre ara un període perquè la ciutadania pugui fer arribar propostes i suggeriments per a l’elaboració dels pressupostos. L’avantprojecte es descarregar aquí i les propostes es poden enviar fins al dia 10 de desembre al correu electrònic participacio@ajlagarriga.cat.