Nova ruta guiada pel conjunt de La Doma

Última revisió 28-10-2014 11:28
28/10/2014

El conjunt medieval de La Doma tindrà, a partir de novembre, un itinerari propi dins les visites guiades al patrimoni de La Garriga.

A partir del novembre, el Centre de Visitants de la Garriga inclourà a la seva oferta turística i patrimonial una nova visita guiada: es tracta de l'itinerari “La Doma. El tresor medieval de la Garriga”, que permetrà conèixer aquest conjunt, que inclou l’antiga església parroquial, els edificis de la domeria i el cementiri vell. Dins de la Doma, es podrà admirar una peça excepcional: el retaule gòtic de Sant Esteve, de finals del segle XV, que constitueix la peça artística més important del conjunt.

L’entorn de l’església de la Doma té també un alt interès ja que sempre ha realitzat la funció de cementiri. És per això que hi ha interessants obres arquitectòniques i escultòriques, i hi són enterrats personatges tan notables com l’arquitecte Manuel J. Raspall.

La primera notícia que es té de l'església de la Doma és del segle X tot i que la part més antiga del temple actual és la nau central, romànica, construïda el segle XII. L’aspecte actual de l’església data del segle XVI, moment en què es construïren la nau lateral amb la porta d’entrada al temple, la capella fonda, la sagristia, el campanar, el comunidor i el cor.

El retaule gòtic és la part més destacada del conjunt de La Doma
Retaule gòtic de La Doma, del s.XV