17-M: Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Última revisió 13-05-2020 16:54
14/05/2020

La Garriga se suma a la commemoració d’aquesta jornada reivindicativa, que se celebra el 17 de maig.

L’Ajuntament mostra el suport al Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Fem visible el 17-M!

Una de les accions programades consistirà, justament, a fer visible la diada. És per això que es convida tothom, però especialment la canalla, a personalitzar el cartell que acompanya aquesta notícia. El cartell es pot descarregar aquí, en blanc i negre, i els infants poden posar-hi colors.

En cas de no disposar d’impressora, s’anima tothom a crear els seus propis dibuixos i dissenys inspirats en la diada.

També es demana compartir el material per les xarxes socials amb l’etiqueta #LaGarrigaLGTBI i penjar-los a les finestres i balcons.

Cartell per pintar


Servei d’Atenció Integral LGTBI+
La Garriga compta amb un Pla local d'igualtat de gènere i diversitat sexual, que té entre les seves accions, el compliment de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bigòbia i la transfòbia.

Per això, l’Ajuntament ha signat recentment un Acord amb la Direcció General d'Igualtat, que li ha permès passar a formar part de la Xarxa Catalana de Serveis d'Atenció Integral LGBTI. Amb la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral (SAI) de la Garriga, es podran recollir incidències i donar curs a les denúncies del col·lectiu LGBTI, així com tramitar la targeta sanitària amb el nom sentit a les persones trans*.

Per posar-se en contacte amb el SAI de la Garriga només cal escriure a sai@ajlagarriga.cat o trucar al 93.871.90.95. 


Formació a personal municipal
Tot coincidint amb el 17-M i la posada en marxa del SAI, aquests dies més de 50 persones treballadores de l'Ajuntament, estan fent el curs en línia “Com afrontar la discriminació LGBTI+”. Entre els seus continguts, la formació contempla el deure d’intervenció.


Bandera LGTBI+
La bandera LGBTI+ penja de la façana de l'Ajuntament com a mostra de rebuig a qualsevol forma de discriminació a causa de l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere i el compromís de la defensa dels drets del col·lectiu. 
 

Declaració institucional
El Ple municipal del 27 de maig s'adherirà a la Declaració contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia, de la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat. Podeu llegir el manifest institucional del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia aquí.


Sobre el 17-M
El 17 Dia Internacional contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia se celebra el 17 de maig per commemorar l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de malaties mentals per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides al 1990.

Amb aquesta celebració es denuncia que aquest col·lectiu pateix discriminacions i agressions, a arreu del món, a causa de la seva orientació sexual, identitat i expressió de gènere. A Catalunya, malgrat comptar amb una llei pionera de reconeixement de drets i contra l'homofòbia, encara prevalen estereotips que són la base de discriminació i agressions de tot tipus. 

 

El cartell de la diada.
El cartell de la diada.