El servei eBiblio Catalunya fa possible el préstec de continguts digitals amb el carnet de les biblioteques públiques catalanes, que es pot obtenir de manera immediata.
Aquests dies que la Biblioteca Núria Albó és tancada, les persones que en tenen el carnet poden seguir gaudint d'un servei de préstec, tot i que de manera virtual i només de continguts digitalitzats.
L’eBiblioCat és la biblioteca digital del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que actualment ofereix més de 8.200 llibres electrònics, 90 revistes en format digital i més de 2.300 pel·lícules.
Aquest projecte és una col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, amb el suport del Ministeri de Cultura.
L'eBiblio ofereix una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques:
Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Només cal disposar del carnet d’usuari d’una biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i identificar-se a la biblioteca digital eBiblioCat .
I si no tinc el carnet?
Si no disposes de carnet de biblioteca públic el pots obtenir de manera immediata a partir d’aquest formulari.
Pel·lícules en línia
La plataforma eBiblio Catalunya ha incorporat més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia a través del nou servei, ebibliocat.efilm. El catàleg que s’ofereix inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals.
Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya poden accedir de manera gratuïta a l'E-film.
Cada usuari podrà tenir en préstec dues pel·lícules simultàniament amb un màxim de 8 títols al mes. El temps de visualització de cada pel·lícula és de 72 hores i amb la mateixa validació s’hi podrà accedir des de diferents dispositius.
La Biblioteca Núria Albó, a les xarxes
La Biblioteca Núria Albó, que roman tancada durant el confinament, publica novetats i recomanacions literàries i culturals a través de les seves xarxes socials i el seu blog. És present a Facebook i recentment ha obert un compte a Twitter (@bibliolagarriga). El seu blog es pot seguir a bibliotecalagarriga.blogspot.com.